Раниери: Имаме големи цели, вярвам в този състав
Раниери: Имаме големи цели, вярвам в този състав / netinfo
Наставникът на Ювентус Клаудио Раниери заяви, че отборът има достатъчно потенциал, за да прогресира и призова за търпение нападателя Давид Трезеге.

Френското острие призна вчера, че очаква нови попълнения да се присъединят към „старата госпожа”, които да укрепят състава и да го направят по боеспособен за новия сезон.

От друга страна обаче, главният трансферен приоритет на Раниери бе подписа на състезателя на Палермо Амаури, като спецът изрази вярата си във възможностите на наличния състав.

„Този отбор на Ювентус е достатъчно добър”, заяви бившият наставник на Парма за „Gazzeta delo Sport”.

„Играчите, които не разполагат с нужните качества, просто не са част отбор. Поставяме си високи цели”, продължи той.

„Трезеге знае, че не можеш да създадеш отбор от 13 шампиона за две седмици. Това ще ни отнеме няколко години. Трябва обаче да се завърнем на върха. Миналия сезон направихме първата крачка – участие в предварителните кръгова за груповата на Шампионската лига. Сега трябва да направим и втората – да преминем напред”, добави Раниери, който коментира и ситуацията около Тиаго.

„Тиаго е голям играч и това бе причината да подпише с нас”, коментира наставникът на Ювентус.

„Ако той поиска да остане в тима, ще го приветствам с отворени врати. Очаквам неговото решение, изпитвам голямо уважение към този състезател”, завърши той.