Пейчева отново най-силната ни грация, М.Петрова съдия на СП
Пейчева отново най-силната ни грация, М.Петрова съдия на СП / netinfo

Лидерът на националния ни тим по художествена гимнастика Симона Пейчева бе най-добра на контролното състезание на българките днес - предпоследно преди Световното първенство в Патра. Втора завърши Елизабет Паисиева, а трета талантливата красавица - Стела Султанова.

В залата на стадион „Раковски” игра и ансамбълът ни жени в конкуренцията на френския отбор, който е на подготовка у нас. Българските грации са били по-убедителни, танцували са по-чисто, казва пред Гонг спортно-техническият директор на федерацията Деспа Каталиева. Следващото контролно е на 16-ти август.

На шампионата на планетата през септември в Гърция по регламент участваме с три гимнастички в индивидуалното, като най-грубо задачата е да класираме две в сред първите 20. Симона Пейчева има шанс за шестицата, но конкуренцията ще бъде огромна и нашите момичета ще трябва да играят чисто без груби грешки. Подготовката върви по план, най-важното е, че всички са здрави и тренират на пълни обороти.

Ансамбълът ни е амбициран за медал, тежка задача, но абсолютно по силите на новия треньорски тандем Дунавска-Пашалиева. Сменената композиция на отбора е вече отработена и дори изиграването днес е изненадало ръководството на централата.

„За кратко време е свършена много работа, ако се работи в същия дух имаме сили за нещо по-голямо на Световното.”-убедена е Деспа Каталиева.

Със сигурност положителен факт за тима ни е присъствието на Мария Петрова сред съдиите в Патра. Естествено трикратната ни световна шампионка не може вече да играе на килима вместо Симона, Бети и Стела, но авторитетът й ще бъде плюс за българското представяне.