Оранжевата Барса думна Шалке
Оранжевата Барса думна Шалке / netinfo

Играещата в оранжевите си екипи за гостуване в Шампионската лига Барселона победи с 1:0 при визитата си на Шалке в Гелзенкирхен и изглежда си осигури участие на полуфиналите, където, ако няма изненади, ще играе с Манчестър Юнайтед.

Барса създаде първата си добра ситуация седмата минута, когато след постепенно разиграване Шави намери Иниеста, но неговият пас към Къркич бе пресечен навреме от вратаря Нойер.

Каталунците откриха резултата в 12-ата минута, след като бе изведен зад гърба на защитата на Шалке от Иниеста, последва слаб удар по посока на Нойер, но вратарят изчисти лошо, като рикоширалата топка се върна при Анри, който я пусна на Боян Къркич и за младока остана само да я бутне във вратата и да се разпише в трети пореден мач.

Кралскосините се опитаха да отвърнат с две опасни положения, но два изстрела на Кевин Курани бяха спасени от Виктор Валдес.

В 30-ата минута Марсело Бордон едва не си вкара автогол, след като бе близо да засече в своята врата центриране на Кърки.

Две минути преди почивката Шалке имаше претенции за дузпа за нарушение на Джанлика Дзамброта срещу Курани, но гръцкият съдия Кирос Васарас остана безмълвен..

В петата минута на втората част Пандер отправи плътен удар от далечно разстояние, Валдес не успя да улови, но в наказателното поле няма играч на домакините, който да засече топката във вратата и защитата на Барса изчисти.

Шалке имаше две добри ситуации пред вратата на гостите, но Халил Алтинтоп и Сьорен Ларсен стреляха неточно.

В 82-ата минута германците отново претендираха за дузпа, като този път причината бе по-основателна - Вестерман бе свален на земята от Абидал в наказателното поле, но сигнал отново не последва.

В третата от четирите минути на продължението Рафина центрира към Бордон, който с глава прати топката в аут и почти не остави шансове за Шалке в реванша на Ноу Камп следващата сряда.


Съставите:

Шалке: Нойер, Рафиня, Кръстаич, Вестерман, Ернст, Кобиашвили, Асамоа (73-Ларсен), Пандер, Курани (60-Висенте Санчес), Халил Алтинтоп (89-Льовенкрандс)

Барселона: Валдес, Дзамброта, Пуйол, Милито, Абидал, Шави, Яя Туре (73-Маркес), Иниеста, Къркич(86-Силвиньо), Ето’о (82-Джовани), Анри