Олимпиакос шампион на Гърция, чака решението Арбитражния съд
Олимпиакос шампион на Гърция, чака решението Арбитражния съд / netinfo

Олимпиакос спечели 36-ата си титла на Гърция и четвърта последователна, след като в мач от последния кръг победи с 3:1 Ираклис (Солун).

Така червено-белите от Пирея събраха 70 точки, а 2-ото място остана за АЕК, който се наложи с 2:0 над Астерас Триполис и завърши с 68.

Олимпиакос обаче ще трябва да изчака решението на Арбитражния съд по спорта, който трябва да се произнесе по жалбата на Аполон (Каламария).

В среща от първенството Аполон се наложи с 1:0 над Олимпиакос, но федерацията уважи жалбата на шампионите за нередовен играч в състава на тима от Каламария. Аполон обаче се аргументира с решение на Футболната федерация на Гърция, която лично е разрешила участието на въпросния футболист.

Сега Аполон се опитва да си върне трите точки по административен път. Дори и те обаче няма да ги оставят в елита. Константинос Митроглу даде аванс от два гола на Олимпиакос, след като се разписа в 26-ата и в 39-ата минута. Ветеранът Предраг Джорджевич направи 3:0, а в 61-ата минута гостите върнаха едно попадение.

С голове на Ривалдо в 43-ата и на Исмаел Бланко в 55-ата АЕК се наложи над Астерас Триполис, за който не игра отново Мартин Камбуров. Панатинайкос завърши на 3-о място, а останалите два отбора в плейофа за шампионската титла са Арис и Паниониос. Именно Паниониос определи кои ще бъдат и изпадащите, след като обърна от 0:1 до 2:1 Атромитос и го прати във втора дивизия. По-рано бяха ясни Верия и Аполон (Каламария).

Арис би с 2:0 ОФИ, където 60 минути поигра Владимир Гаджев. Той беше заменен от Плягас, а в 28-ата минута имаше възможност и да вкара. Вместо да стреля обаче, българският младежки национал потърси комбинация с Петропулос и сгреши.