Ню Йорк Рейнджърс спечели серията си с Ню Джърси
Ню Йорк Рейнджърс спечели серията си с Ню Джърси / netinfo

Ню Йорк Рейнджърс спечели серията си с Ню Джърси Девилс с 4-1 победи в първия кръг на плейофите в източната конференция на Националната хокейна лига.

Играчите на Рейнджърс вкараха три гола в първата третина на срещата и напрактика още тогава си решиха крайната победа. Отпадането пък е пето за Девилс в първия кръг на плейофите в последните им 11 участия. Домакините от Ню Джърси откриха резултата в 4:40 минута чрез Брайън Джонта, но само 18 секунди по-късно Михал Роживал изравни. В следващите 4 минути нови два гола реализираха звездата на тима Яромир Ягър и Скот Гомес.

Втората част не започна добре за Девилс, които получиха и четвърти гол, дело на Крис Дръри. Все пак те се опитаха да останат в играта, но стигнаха само до два гола- чрез резервата Брус Салвадор и чрез Патрик Елиас при числено превъзходство в края на третината.

В третата част Брайън Дубински вкара петото попадение за победителите. "Много се надявам, че това е първата стъпка от нещо голямо. Достатъчно отбор като Рейнджърс е бил в миманса. Смятам, че днешната ни победа трябва да повлияе на самочувствието на отбора", коментира след края на срещата суперзвездата на тима и капитан на Чехия Яромир Ягър.

Защитаващият титлата си отбор на Анахайм остава в битката за класиране във втория кръг на Запад, след като в петата среща от серията размаза Далас Старс с 5:2. Звездите от Тексас водят с 3-2 победи в серията и историята е твърдо на тяхна страна, тъй като като 20 от 219 отбора са успели да спечелят крайната победа като преди това са изоставали с 1-3. Теему Селане, Райън Гецлаф и Шон О'Донъл вкараха по един гол и подадоха по един пас за победата на Патоците. Вратарят им Жан-Себастиен Жигер пък отрази 40 удара към вратата си.

"Време беше Далас да останат разочаровани. Смятам, че в досегашните срещи им вървеше прекалено лесно всичко, което опитаха. Вкараха доста елементарни голове, докато ние сякаш бяхме засипани с лош късмет. Но днес те отправиха с 10 удара повече от нас, но пък ние им забихме пет гола", радваше се след срещата треньорът на Анахайм Ранди Карлайл.

6-ата среща между двата отбора е в неделя в Далас, а ако има 7-а- тя ще бъде в Анахайм във вторник. Кори Пери откри за домакините от Анахайм в 8:27 минута, а в края на третината Матиас Норстрьом изравни. В средата на втората част обаче Райън Гецлаф вкара много важен гол за Патоците при числено превъзходство, а само 48 секунди след началото на третата той подаде на Селане, който направи 3:1.

Детройт поведе с 3-2 победи над Нешвил Предатърс, след като спечели петата среща с 2:1 след продължение. Йохан Францен вкара решителното попадение 1:48 минути след началото на допълнителното време. Валтери Филпула, който вкара попадението за Детройт в редовното време, подаде за гола на Францен.

Гостите от Нешвил пък изравниха с голяма доза късмет 35 секунди преди края на редовното време благодарение на коварния удар на Радек Бонк. Нешвил, който е загубил всичките си 10 мача като гост в плейофите, откакто участва в тях, се нуждае от две победи, за да елиминира Червените криле. 6-ата среща е в неделя в Нешвил, а ако има 7-а- във вторник в Детройт.