Нова победа и нова надежда за Сан Хосе
Нова победа и нова надежда за Сан Хосе / netinfo
Невероятен обрат и гол на Джо Павелски в продълженията донесоха победата на Сан Хосе с 3:2 над гостуващия Далас, с което Акулите намалиха резултата в серията на 2:3 победи в полза на гостите.

След три поредни успеха на Звездите, домакините вече губят само с един мач, като шестият от серията е в Далас, а при изравняване на 3:3, седмият решителен мач ще се състои отново в „Ейч Пи Павильон”.

Йере Лехтинен откри за гостите от Далас в началото на втората третина, а 51 секунди преди нейния край Брендън Мъроу покачи резултата на 2:0.

След седем минути игра обаче Милан Михалек възвърна надеждите на Акулите за обрат в мача, който навлезе в продължения след гола на Брайън Кембъл след 11,07 минути игра в последната трета част от редовното време.

Минута след началото на допълнителното време, Джо Павелски открадна шайбата и сам победи Далас с решителния гол в мача, който възвърна надеждите на завършилия втори в Западната конференция отбор на Сан Хосе за краен успех.

Който и от двата отбора да спечели серията, ще излезе срещу Детройт на финала на запад, а в битката за купа „Стенли” останаха и четирите отбора от Изтока – Питсбърг, Монреал, Ню Йорк Рейнджърс и Филаделфия.