Медиите в Словения с положителни оценки за равенството на Хит Горица
Медиите в Словения с положителни оценки за равенството на Хит Горица / netinfo
Словенските медии оценяват резултата 1:1 като много добър за Хит Горица при гостуването на Черноморец в България. Снощи двата състава изиграха първата среща от 2-ия кръг на турнира Интертото.

"Футболистите от Нова Горица се представиха много добре в българската столица. Българският отбор, спонсориран от местна петролна компания, призна след мача, че Хит е бил неудобен съперник", пише вестник 24 часа-Любляна.

"Попаднахме в неизвесността, защото на практика не знаехме абсолютно нищо за отбора от Бургас. Но смятам, че добре се представихме и направихме отличен резултат, макар да има още какво да се желае от играта. На реванша ни чака труден мач, но вярвам, че ще играем в следващия кръг", каза пък пред същото издание босненският плеймейкър Енес Демирович.

"Футболистите на Хит Горица имаха две задачи преди първия мач с Черноморец (Бургас): да отбележат гол и да постигнат резултат, който ще им даде предимство за реванша, за да се класират за третия кръг на Интертото. Можем да кажем, че задачите са изпълнени и с оптимизъм очакваме реванша другата седмица в Нова Горица", пишат още в Словения.

Вестникът не оспорва червения картон на вратаря Вася Симчич, което се оказва проблем за втората среща пред наставника на Хит Горица Примож Глиха. Както се знае, Милан Остерц откри резултата в 55-ата минута, а в 63-ата Мишел Мошкидо изравни за бургазлии.