Майката на Кристиано: Искам да видя сина си в Реал
Майката на Кристиано: Искам да видя сина си в Реал / netinfo
Майката на Кристиано Роналдо, Долорес Авейро призна, че мечтата й е някой ден да види сина си да играе за Реал Мадрид. В края на миналата година от „кралския клуб” обявиха, че не са се отказали от привличането на крилото от Манчестър Юнайтед и той остава трансферна цел на тима за 2008 година.

Испанският всекидневник АС прати свой човек лично в дома на доня Авейро на остров Мадейра, за да разговаря с нея и да разкрие нейните предпочитания. Пратеникът занесе в португалското градче Фунчал броя на изданието, който съобщава новината за непрестанния интерес на Реал към Кристиано. Чула за „белия балет”, Долорес Авейро възкликнала. „Това е любимият ми клуб, и е най-добрият отбор в света! Ако някой ден Кристиано напусне Англия, със сигурност бих желала да го видя в Мадрид.”

Майката на португалския национал не спря до тук. Още по-емоционално, тя добави:”Не искам да си отида от този свят, без да съм видяла сина си да играе в Реал Мадрид. Ако се изпълни тази моя мечта, ще си отида спокойна.”

Запитана дали знае кога точно нейният син ще избере Реал, Долорес отговори: „Предполагам, че няма да е точно сега, но може би след две години…Ако премине в Реал, аз ще се преместя да живея в Мадрид, при него. Обичам този град,” сподели още тя.

Добре известен факт е, че Кристиано Роналдо се вслушва много в съветите на майка си. Именно тя избра Спортинг пред Бенфика, когато младият талант трябваше да избира между столичните грандове в началото на кариерата си. Долорес Авейро е и в основата на трансфера на Кристиано именно в Манчестър Юнайтед преди години.