Локо Пд устоя на Локо Сф в „железничарското” дерби
Локо Пд устоя на Локо Сф в „железничарското” дерби / plovdiv24.com
Локомотив Пловдив удържа съименниците си от София и победи с 3:2 в първия мач от осмия кръг в А група. „Смърфовете” бяха на път да допуснат обрат, но съумяха да запазят самообладание и в крайна сметка да вземат три точки от двубоя. Пловдивчани вече са на десето място в класирането, докато Локо Сф е трети, но има два мача повече от четвъртия Левски.

Локо Пд започна вихрено срещата и бе по-добрият тим през първите 45 минути и логично до почивката реализираха две попадения.

В 32-та минута, след един свободен удар в полза на домакините, докато защитата на Локо Сф се нареди, Горанов пусна изненадващ пас към Павле Делибашич, който простреля Бонджулич и отбеляза първия си гол с фланелката на Локо Пд.

Само две минути по-късно „черно-белите” матираха съперника си, когато при едно центриране към Делибашич в наказателното поле, сърбинът спря технично топката с десния крак, след което с бомбен шут с левия я прати в горния ляв ъгъл на вратата на Локомотив Сф.

Старши треньорът на софиянци Драгомир Окука реагира през второто полувреме, като пусна в игра Зоран Балдовалиев и Владимир Джилас. Това оказа своето влияние и само за две минути гостите изравниха за 2:2. В 63-та минута Кюмюрджиев тръгна да лъже пред собственото си наказателно поле, Иво Иванов открадна топката на защитника, центрира остро по земя, и Джилас необезпокояван намали. В 65-та минута Локо Сф организира бърза контраатака, Златински изведе Балдовалиев сам срещу вратаря, и бившият футболист на пловдивчани изравни.

Двайсет минути преди края на двубоя, влезлият като резерва за Локо Пд Писаров центрира на главата на Илиев и нападателят разстреля от около 10 метра Бонджулич за крайното 3:2.

До края на срещата нервите на терена се поизостриха и последваха някои по-груби нарушения, но реферът Христо Ристосков предпочете в повечето ситуации да си замълчи.