Литекс се справи на старта със Славия
Литекс се справи на старта със Славия / netinfo
Отборът на Литекс победи с класическото 3:0 Славия в среща от първия кръг на родния шампионат, играна на стадиона в столичния квартал „Овча купел”.

Домакините започнаха по-добре мача, въпреки това първи до попадението стигнаха гостите от Ловеч. В 38-та минута Ивелин Попов изведе своите напред в резултата след точно изпълнена дузпа, свирена от главния рефер Станислав Тодоров за нарушение срещу Станислав Манолев.

До почивката „оранжевите” можеха да увеличат преднината си, но въпреки това двата отбора се оттеглиха при този резултат.

Малко след подновяването на играта, Литекс стигна и до втория си гол в мача. В 46-та минута Емил Ангелов направи резултата 2:0, след като засече с глава центриране на Ивелин Попов.

60-та Нифлор излезе сам срещу вратаря Господинов след груба грешка в отбраната на Славия и вкара за крайното 3:0.

Освен тежкото поражение на старта на първенството, Славия даде и още една жертва в този двубой - Йордан Петков. Капитанът на „белите” бе откаран в болница, след като се контузи.

Така след последния съдийски сигнал, Литекс се поздрави с трите точки, докато Славия ще се готви за следващия си двубой от шампионата с надеждата да вземе нещо от Локомотив Мездра.