Литекс оглави класирането след победа над Миньор
Литекс оглави класирането след победа над Миньор / netinfo

Литекс победи с 2:0 новака в А група Миньор Перник в срещата от втория кръг на новото първенство. Момчетата на Станимир Стоилов сътвориха редица голови положения, но реализираха само две, дело на Станислав Манолев в 11-та минута и Сандриньо в даденото от съдията продължение.

Така домакините от Ловеч спечелиха трите точки и с пълен актив от 6, оглавиха класирането в родния шампионат.

„Оранжевите” опитаха да наложат натиск още в началото на двубоя и закономерно се стигна до гол в 11-та минута. След центриране от фаул на Уелингтом, Станислав Манолев се освободи от пазачите си и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Миньор Пк. В следващите минути играчите на Стоилов показаха, че могат да изпускат отлични положения.

На няколко пъти Емил Ангелов излиза на чудесни позиции, но до попадение така и не стигна. Освен него, с пропуски се разписаха Нифлор, Сандриньо, Бертен и Берберович.

Гостите от Перник пък не успяха да се отличат с нищо запомнящо се, а първото по-сериозно положение дойде едва в 47-та минута, когато Костадин Хазуров стреля отблизо, но Урош Голубович спаси.

Крайното 2:0 бе оформено в самия край на двубоя. В третата минута от даденото от съдията продължение Сандриньо вкара след центриране на Карлос Томе.

Така след успеха Литекс оглави класирането на А група с шест точки, колкото имат и отборите на Черно море и Локомотив Сф, но "оранжевите" са с по-добро голово съотношение. Миньор Перник пък все още няма нито една спечелена точка.