Липи предвиди дубъл за сър Алекс и Юнайтед
Липи предвиди дубъл за сър Алекс и Юнайтед / netinfo
Бившият селекционер на Италия Марчело Липи предвиди светло бъдеще на приятеля си сър Алекс Фъргюсън и неговия Манчестър Юнайтед – а именно дубъл през настоящата кампания.

Червените бдяволи” са на една победа, в мача с Уигън, за да спечелят титлата в Англия. След това ще им остане големия тест с Челси на финала в Шампионската лига. „Сините” дишат във врата на Юнайтед в първенството, където двата тима са с равен брой точки преди последния кръг.

Италианският спец обаче изрази мнението си, че английските шампиони ще успеят да спечелят и на двата фронта, на които се състезават до момента.

„Челси взе трите точки от мача помежду им, но тогава играчите на сър Алекс не се намираха в най-добрата си форма”, сподели Липи пред официалния сайт на УЕФА.

„Това бе голямо постижение за „сините”, макар те да знаят, че може да се окаже безполезно, ако Юнайтед си вземе и последната среща с Уигън”, добави той.

Челси се намира в добра, форма, но си мисля, че предимството във финала на Шампионската лига е на страната на Манчестър Юнайтед”, сподели бившият селекционер на Италия.

„Има хора, които казват, че работата на мениджъра дава само 20 процента от представянето на играчите, но според мен това съвсем не е така. Считам, че работата на треньора в момента е от изключително значение. Такъв е и случаят и с Фъргюсън. Вижда се, че така е подготвил своите играчи, че всеки един във всеки един момент е готов да се раздаде на максимум за отбора”, коментира още Марчело Липи.