Караславов наказа Мюнхен 1860 насред препълнения „Алианц Арена”
Караславов наказа Мюнхен 1860 насред препълнения „Алианц Арена” / netinfo
Асен Караславов се развихри на препълнения „Алианц Арена” (60000 зрители), като вкара два гола за своя Гройтер Фюрт. „Детелините” постигнаха класическа победа над Мюнхен 1860 в среща от десетия кръг на втора Бундеслига. Българският защитник игра цял мач и се отличи като един от най-дейните в отбора на Бруно Лабадиа. Освен че реализира две попадение, Караславов обаче бе оцветен в жълто от съдията Маркус Мерк.

Двубоят на мюнхенското съоръжение бе много оспорван, но с по-добра организация и концентрация Гройтер Фюрт постигна изненадващ, но заслужен успех над именития си съперник.

Бившият централен бранител на Славия демонстрира завидни умения в атака и успя да открие головата сметка на гостите. В 45-та минута Караславов прати топката с глава от 5 метра в противниковата мрежа за 1:0 след центриране на Адлунг от ъглов удар. Само четири минути по-рано обаче защитникът си изкара жълт картон, след като фаулира Гьоктан.

Десет минути след почивката Майерсхофер удвои резултата, разписвайки се след грешка на домакините. „Лъвовете” останаха с човек по-малко на терена в 80-та минута, тогава Гвинианидзе извърши груб фаул срещу съотборник на Караславов и получи директен червен картон.

Шест минути по-късно Караславов окончателно се превърна в герой за своя отбор, отбелязвайки второто си попадение не само в мача, но и в официална среща с екипа на Гройтер. Българският защитник наказа вратаря Хофман отново с глава, като и този път засече добре центрирана топка от корнер.

С напълно заслужения си успех Гройтер Фюрт изпревари Мюнхен 1860 в класирането, като се нареди на четвърто място с 19 точки. „Лъвовете” пък записаха първо домакинско поражение от началото на сезона и останаха пети в подреждането с 18 точки. Лидер е Борусия Мьонхенгладбах с 20 точки, с толкова, но по-лоша голова разлика на второ място е Фрайбург.

Останалите резултати от десетия кръг на Втора Бундеслига:

Фрайбург – Санкт Паули 2:0
Ерцгебирге Ауе – Аугсбург 3:0
Пдареборн – Карл Цайс Йена 2:2
Веен Вийсбаден – Майнц 05 1:3

В петък:

Кикерс Офенбах – Кобленц 1:1
Хофенхайм – Кайзерслаутерн 1:0
Оснабрюк – Алемания Аахен 2:2

Утре:
Борусия М – Кьолн