Кайзерслаутерн пожела Георги Христов
Кайзерслаутерн пожела Георги Христов / netinfo
Немският Кайзерслаутерн пожела нападателя на Ботев Пловдив Георги Христов. Лаутерите обаче искат Христов да бъде пробван преди да му бъде предложен договор. Тази опция обаче не удовлетворява президента на „канарчетата” Димитър Христолов, който вероятно няма да пусне Христов в Германия. „Жоро не е футболист за проби и няма да пътува”, коментира Христолов.

В същото време се разбра, че вратарят Стефан Стойчев се връща в куба. За последно Вутата игра в Хасково, но малко преди края на полусезона бе освободен. Сега се очаква футболистът да се върне край Бирената фабрика и да заеме мястото на трети вратар. Тенчо Тенев ще разчита основно на Лилчо Арсов и Славчо Тошев. Досегашният трети вратар на „жълто-черните” Павел Станев отиде под наем в Монтана заедно със защитника Николай Александров.

С травми в състава на Ботев са Апостол Попов и Величко Величков. Легендата на „канарчетата” и бивш председател на зоналния съвет на БФС – Пловдив Видин Апостолов е пред завръщане в клуба. В момента Апостолов е шеф на ДЮШ на Спартак Пловдив, но заради намесата на КЦМ като рекламодател в Ботев е получил предложение за работа при „канарчетата”.