Йорданеску хвърли оставка като треньор на ЦСКА, изповяда се на изпроводяк
Йорданеску хвърли оставка като треньор на ЦСКА, изповяда се на изпроводяк / кадър: Diema Sport

Наставникът на ЦСКА-София Едуард Йорданеску обяви официално, че си тръгва от отбора. Ръководството на ЦСКА-София излезе с официална позиция, в която обяви, че приема подадената оставка. Това се случва след равенството на "Българска армия" с Верея - 1:1, съобщава Gong.bg.

Йорданеску първоначално се извини на феновете и се забави дълго, след което даде изповедта си пред камерата на DIEMA SPORT 2 и обяви решението си. Ето и какво сподели той:

"Винаги съм бил отворен и честен към вас и на въпросите, които ми се поставят. Днес е првият случай, в който искам да се извиня на феновете на отбора, защото те го заслужават", заяви Йорданеску и продължи с хронологията на решението си.

"Дойдох в не най-доброто време за отбора, взех отбор, който не постигаше резултати. Не дойдох за пари, а за да работя. Имах ферти от Румъния, но избрах ЦСКА заради историята и феновете", каза той и допълни: "Всички тези промени, които са се случили през лятото, аз не бях въвлечен в тях и това пречи на работата ми. Аз обичам тези играчи, но тези футболисти не са избирани от мен. Моята философия е да играя офанзивен футбол, аз имам планове. Когато аз дойдох, с мен пристигнаха още 3-4 играчи".

"Поех всички тези рискове, макар да знам какъв е манталитетът на всички в този клуб. Очаквах зимната пауза, за да имам повече време да работя с футболистите. Но във футбола плановете не се получават така, както искаш", каза Йорданеску.

"Какво да кажа за този мач - имахме 20 шанса, греда и какво ли още не. Те имаха една възможност и ни вкараха. Казах им на почивката, че трябва да вкараме още един гол, за да приключим интригата. Но вие видяхте какво се случи. Знам, че тези момчета страдат за всяка загуба, но това е футболът. Верея с един удар ни вкараха", коментира мача треньорът.

"В тези три месеца говоря за съдиите и никой не ме чува. Днес на няколко пъти съдията не беше коректен. Не ни даде дузпа преди почивката, през второто също и няма да си мълча. За българския футбол трябва да има други рефери", каза на изпроводяк Йорданеску.

"Ганчев и хората около него опитват да предоставят най-добрите условия. Ръководството влага много енергия в това, с което се занимава. С него винаги съм могъл да разговарям, да говорим как да изградим клуба", коментира той.

Какво още каза Йорданеску вижте в Gong.bg

Румънецът обяви, че иска договорът му да бъде прекратен по взаимно съгласие, за да се избегнат неудобните моменти с неустойките.

Шефовете на "червените" обявиха, че приемат предложението му и временно начело на отбора застава Стамен Белчев, наставникът на дублиращия отбор.

Повече за позицията на ЦСКА вижте в Gong.bg