Гиби: Амбицията ми е да направя 4-5 от юношите за първия тим
Гиби: Амбицията ми е да направя 4-5 от юношите за първия тим / Sofia Photo Agency

Легендата на Левски и българския футбол Божидар Искренов разкри амбициите си за следващите няколко години.

„Първо, искам да стана легенда в танците, както твърдите, че съм легенда във футбола. Голямата ми амбиция е да направя 4-5 деца от моите, тези които тренират на „Герена” и са си като мои деца. Искам поне петима да пробият в първия тим в следващите няколко години, защото трябва да се спре с тези мишки, които идват от някъде си”, отсече бившето ляво крило на Левски

„Тези, които играят на моя пост - Ники Димитров и Жоазиньо са прекрасни футболисти. Не е случайно, че са в клуб като Левски. Може би ще се развиват и на още по-високо ниво в чужбина. Не случайно имаше такъв интерес от сериозни клубове за Хичо. Проблемът е, че първенството в България е много слабо и има много протоколни мачове”, допълни Божидар Искренов.

„В школата на Левски има няколко момчета, които са много добри и имат сериозни качества. Трябват им още няколко месеца, за да може да се разчита на тях. Искам да кажа, че тези хора заслужават шанс и доверие след това”, продължи един от идолите на сектор Б от 80-те години.

„Не съжалявам, че играх в ЦСКА. Тогава имаше недоразумение между Левски и мен, след време се доказа, че аз съм бил прав. Нямаше къде да играя, а това беше последният ден от трансферния прозорец. Трябваше да играя, защото иначе щях да стоя шест месеца без нищо да правя. В ЦСКА ме приеха прекрасно, а аз се стараех да си върша добре работата. Нека спрем с тази българщина. Всеки може да ходи, където си поиска в този свят. В Испания има много футболисти, които са играли за Барселона, Реал Мадрид и Атлетико, а това са отбори, които не се обичат”, отбеляза Искренов.