Герасимов: ЦСКА стои най-сериозно, но могат да се пренавият
Герасимов: ЦСКА стои най-сериозно, но могат да се пренавият / netinfo
Старши треньорът на Пирин Разлог Любо Герасимов смята, че ЦСКА има най-голям шанс за волейболната титла при мъжете този сезон. Проблемът според него е, че амбицията може да изиграе лоша шега на червения тим и още в полуфиналната серия да загубят от Левски Сиконко.

„През целия редовен шампионат отборът на ЦСКА показа стабилна и силна игра, но ако се пренавият ще загубят още сега в полуфиналите. Битката с Левски Сиконко ще бъде оспорвана. Съжалявам, че ние проиграхме шанса по подобен начин още в първия мач в София да победим с тайбрек и да спечелим четвъртфиналната серия срещу сините.” -смята Герасимов.

В другата полуфинална двойка Марек – ЛукОйл Нефтохимик, треньорът на Пирин пророкува успех за дупничани.

„Логично е да мислим, че ще успее тимът с по-предно класиране в редовния шампионат, т.е. Марек. По мои наблюдения съставът играе по-добре в сравнение с ЛукОйл, но битката ще се реши в последния мач. Важно е, психологически кой ще издържи. Напрежението е огромно.” -подчерта още пред Гонг Любо Герасимов, който на практика изгради и повечето от ключовите фигури в Левски Сиконко.

Полуфиналните серии стартират с първата серия мачове на 5 и 6-ти април, следващите са на 9 и 10-ти, ако се стигне до пети решителен сблъсък - датата е 13-ти април. Домакинското предимство в двойката ЦСКА - Левски Сиконко е на страната на червените, а в другата Марек - ЛукОйл Нефтохимик преимущество имат дупничани.