Фенербахче свали Челси на земята и продължава да мечтае
Фенербахче свали Челси на земята и продължава да мечтае / netinfo

В първи четвъртфинален мач за Шампионската лига игран на стадион „Шюкрю Сарачоглу” Фенербахче победи с 2:1 Челси и по този начин „фенерите” постигнаха поредната сензация в тазгодишното си участие.

Лондончани започнаха по-силно мача и логично поведоха в резултата. В 13-та минута Дейвид си отбелязва автогол, след като Малуда центрира опасно и бразилецът в опита си да изчисти, прати топката в мрежата.

В 18-та минута ганайският халф Микел Есиен нацели от 30 метра гредата над Волкан. Четири минути по-късно Аурелио имаше възможност да изравни резултата, но топката излезе в аут. В следващата атака Есиен намери Дрогба до близката греда и нападателят стреля по диагонала, но топката мина на сантиметри от гредата.

До края на полувремето отборът на Челси имаше предимство, но пропуски направиха Лампард и Дрогба, като веднъж се наложи Волкан да демонстрира класа и да спасява опасен удар на африканския нападател на „сините”.

В 50-та минута Алекс направи двойно подаване с Малдонадо, след което топката пак се върна в бразилеца, но ударът му с глава бе неточен.

Пет минути по-късноКежман изпробва рефлексите на Кудичини, но вратарят прояви невероятен рефлекс и успя да спаси удара на сърбина.

В 58-та минута Михаел Балак отправи хубав удар от границата на наказателното поле, но Волкан улови топката.

В 65-та минута влезлият като резерва Казим Казим избяга от защитата на Челси, след което със силен удар простреля италианския страж Карло Кудичини и изравни резултата.

В 81-та минута Дейвид вкара втори гол за Фенербахче. Бразилецът отправи невероятен изстрел от близо 30 метра, точно в горния ъгъл на мрежата.

В следващата атака Дрогба имаше възможност да изравни резултата, но неговият изстрел мина встрани от вратата на Волкан Демирел.

В първата минута от даденото от съдията продължение влезлият като резерва Никола Анелка стреля опасно, но топката излезе в аут.

Реваншът е следващият вторник на стадион "Стамфорд Бридж" в Лондон.