ЦСКА оглави класирането след 2:1 над Славия
ЦСКА оглави класирането след 2:1 над Славия / netinfo

Шампионът ЦСКА оглави класирането на А група след победа като гост на Славия в дербито от 5-ия кръг на родния шампионат. „Червените” се наложиха благодарение на головете на Йордан Тодоров и капитана Тодор Янчев, а за домакините точен бе Тодор Колев.

През първото полувреме на мача възпитаниците на Димитър Пенев надиграха тотално своя противник, като освен че успяха да реализират едно попадение, пропуснаха още няколко сто процентови ситуации пред вратата на домакините.

ЦСКА започна силно мача и още в първите минути Лазаров, който днес направи повторния си дебют с „червената” фланелка, проби отляво, но центрирането му бе уловено от стража на домакините Господинов улови.

Първата опасност за Беконо дойде в 12-ата минута, когато Благой Георгиев стреля силно от около 30 метра, но стражът на ЦСКА успя да улови.

Две минути по-късно „армейците” стигнаха до първото си попадение, което бе дело Йордан Тодоров. След изстрел на нападателя Евгени Йорданов, топката попадна в краката на Тодоров, който овладя добре, преодоля вратаря Господинов и с удар през купа от играчи откри в полза на гостите.

След попадението си футболистите на „червените” тотално взеха инициативата в мача и до края на първата част пропуснаха още куп възможности. Близо до гола бяха Здравко Лазаров и Зе Руи. За Славия добро положение пропусна най-дейния в редиците на „белите” Благой Георгиев.

През второто полувреме домакините значително увеличиха темпото и още в първите секунди след подновяването на играта имаха сериозни претенции за дузпа. След пробив на Благой Георгиев бранителят на „червените” Фелипе Машадо игра с ръка в наказателното поле, но главният арбитър Георги Игнатов остана безмълвен.

 

В 53-ата минута все пак домакините стигнаха до изравняване на резултата чрез нападателя си Тодор Колев. Бившият футболист на Левски напредна добре и със силен шут от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Беконо.

 

Футболистите на ЦСКА обаче реагираха като ужилени и само 60 секунди по-късно успяха да върнат преднината си в мача. Здравко Лазаров получи топката на лявото крило и след като се справи с опеката на двама бранители на домакините, центрира прецизно в наказателното поле, където капитанът Тодор Янчев засече топката с глава за 2:1.

До края на мача и двата тима имаха отлични възможности за гол, като за ЦСКА фрапантни пропуски направи португалецът Зе Руи, който на два пъти остава сам срещу Йордан Господинов, но в крайна сметка не успя да го преодолее.

 

За Славия чудесно положение пропусна Тодор Колев, който стреля с глава, но не успя да намери рамката на вратата.

 

Така ЦСКА записа нови три точки в актива си и еднолично оглави класирането в А група с 12 точки. Една по-малко има отборът на Литекс след равенството си с Ботев вчера.