Черно море духна “искрата” на Стал и запали такава за ПСВ
Черно море духна “искрата” на Стал и запали такава за ПСВ / netinfo
Маналов, Манолов, Георгиев и “тройка” в мрежата на Гайдукевич. Перфектна тактическа постройка, спазване на указанията на треньора, сваляне топката на земята, продължително разиграване и завидно самочувствие. Това бе в основата на безапелационния успех на Черно море на реванша с Искра.

Треньорът Никола Спасов- Абсолютно спокоен, въпреки кадровите проблеми, които го съпътстваха преди мача. Пак заложи на 4-5-1, преливаща в 4-4-2 и пак не сгреши. Головите положения бликаха като из ведро.

Играчите: Илко Пиргов: Реагира достатъчно авторитетно, когато се налагаше при епизодичните опити за обстрел на вратата му от страна на Искра. Сигурен както в първия мач.

Михаил Лазаров: Игра значително офанзивно за десен бек и имаше добри изяви на фланга. На два пъти не успя на време да се върне, за да покрие зоната си, от което се получиха контратаки, но бе дублиран от Александров. Много полезен при борбата за висока топка.

Александър Александров: Пореден силен мач като централен защитник, започва сериозно да се сработва с Кулибали. Мамуту Колибали: Много самопожертвователна игра, на моменти по-твърди влизания, но в рамките на правилата. Има нужда от още време, за да се сработи с Александров. След напускането на Лазаров зае неговото място на десния бек и показа, че е поливалентен футболист.

Радо Бачев: Изнесе силен мач. Доста често стигаше до противниковата наказателно поле, където показа добро взаимодействие с Алекс.

Даниел Димов: Млад и надежден ръстов футболист. Има голямо бъдеще. Има нужда от още игрова практика и Спасов му дава този шанс

Георги Илиев: Навлиза във форма след неприятна травма през пролетния дял на шампионата. Имаше много нестандартни ходове, стреля без подготовка, с асистенция за първия гол на Манолов. Нямаше шанса сам да отбележи, заради намесите на Гайдукевич

Даниел Георгиев: Напоследък започна все по-често да бележи, както бе и в този мач. Раздаде се като офанзивен полузащитник, хвърли много усилия и в дефанзивен план.

Александър Александров-Алекс: Покри голям периметър. Поигра си на котка с мишка с играчите на Искра. Изработи жълт картон на Осипенко, след като преодоля трима молдовци. Участва и в трите гола на Черно море. Пресира противниковите футболисти през всичките 90 минути. Истински лидер.

Йордан Юруков: Показа много добро разбирателство с нападателя Миро Манолов. На моменти сменяха позициите си, което заблуждаваше защитата на молдовците. Стара се, имаше възможност да вкара гол, но пропусна.

Мирослав Манолов: “Направи може би най-силния си мач за Черно море. Отбеляза два гола, асистира за третия. Много се движеше по целия фронт на атаката, тормозеше непрестанно бранителите.

Резервите: Станислав Стоянов-замени Юруков. Показа типичната за него борбеност на десния фланг. Имаше участие при гола на Дани Георгиев.

Танко Дяков- Замени Лазаров и застана като централен защитник до Александров, а Кулибали мина на десния бек. Ще диша сериозно във врата на малиеца за своя си пост. Пропусна да отбележи гол.

Милен Петков-замени Димов и демонстрира дългогодишния си опит по терените, като умело задържаше топката и успокояваше играта.

Да, нямам като цяло някакви сериозни забележки от моята скромна гледна точка към представянето на играчите, защото те наистина играха много добре. Угасиха “искрата” на Стал и с поведението си на терена запалиха искра надежда, да не бъдат тотално отписани пред холандския Айндховен.

От тях се иска едно, това което могат-да играят футбол, а от нас, които отразяваме-да им осигурим необходимото “медийно” спокойствие преди важния сблъсък и да ги окуражим, защото те играят и за България. Черно море е част от нея!