Буфон потвърди: Тоти е безсмъртен
Буфон потвърди: Тоти е безсмъртен / GulliverGetty Images, архив

Капитанът на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон описа Франческо Тоти като „бесмъртен“ футболист и вярва, че иконата на Рома може да бъде част от състава за Световното първенство в Бразилия идното лято.

Принца на Рим официално прекрати кариерата си в „скуадра адзура“ през 2007 година, не много след като предишната година вдигна последната световна титла на Италия. Въпреки че вече е на 37 години Тоти продължава да бъде повече от решаваща фигура за „римските вълци“. Рома спечели всичките 7 шампионатни мача, в които плеймейкърът взе участие, преди травма да го извади от сметките на Руди Гарсия.

„Както вече съм казвал и преди, Тоти може да се счита за един вид безсмъртен играч“, не спести суперлативи Буфон.

„Неговото физическо и психическо състояние в комбинация с техниката и уникалните му умения го правят играч, който може да направи разликата във всеки един момент и на каквато и да е възраст. Благодарение на своето представяне Тоти още веднъж доказа, че винаги е бил – и все още е – шампион, затова е нормално всички да говорят позитивно за него.“

„Трябва обаче да кажем, че сега сме октомври и макар Мондиалът да изглежда близо, до него има още 8 или 9 месеца. Ако и тогава Тоти показва същата форма, никой няма да го подложи на съмнение“, завърши Буфон.