Борг определи Федерер като трети фаворит на Уимбълдън
Борг определи Федерер като трети фаворит на Уимбълдън / netinfo
Бившият майстор на тревни кортове Бьорн Борг смята, че водачът в световната тенис-ранглиста при мъжете Роджър Федерер е едва на трето място сред фаворитите за спечелване на турнира „Уимбълдън .

Швейцарецът се стреми към шеста поредна победа в турнира. Борг, който има пет поредни победи между 1976 и 1980 година, смята, че тенисистът няма да може да спечели. Според шведа няма да е изненада, ако Федерер реши да се откаже догодина от активна спортна кариера.

„Моят избор за победител е Рафаел Надал, а след него идва Новак Джокович, Федерер е едва трети”, заяви Борг.

„За да победи тези момчета, той ще трябва да играе много по-добре, отколкото игра миналото лято. Той знае, че ще трябва да е в невероятна форма, за да спечели отново. Това е най-оспорваният Уимбълдън от години”, смята шведът.

Според него Федерер може да задмине Пийт Сампрас по титли от Големия шлем, ако продължи да играе. Федерер има 12 титли от турнирите от Големия шлем, докато Сампрас е с 14.

„Той иска да счупи рекорда на Сампрас и мисля, че ще успее, ако желае да продължава да играе тенис”, заяви Борг.

„Хората очакват от него да печели през цялото време и това е психологически и физически уморително. Нещата обаче не са както преди, когато можеше да печели всеки мач. Това време отмина”, завърши Борг.