Бой и хикс на мач на Черно море, бразилец на проби
Бой и хикс на мач на Черно море, бразилец на проби / netinfo
Черно море завърши наравно 1:1 в контролна среща с кипърския Пафос, играна в Албена. Иначе спокойният двубой бе помрачен в края, когато след изравнителното попадение на гостите се стигна до сблъсъци по трибуните, а ръководството на Пафос искаше да извади отбора си от терена.

Красимир Балъков и Петър Александров наблюдаваха мача по покана на ръководството на варненския тим.

Едно полувреме за Черно море игра бразилският нападател Патрик Силва, който пристигна на проби и влезе в игра след почивката. С изявите си впечатли и друг футболист на проби – Адриан Фернандес. Именно аржентинецът вкара единственото попадение за „моряците”.

Черно море бе по-активният отбор, като не бе далеч и от победата в мача. След като пропусна едно изгодно положение, Фернандес откри резултата в 27-та минута. От фаул Алекс чукна към Юруков, той шутира много опасно, Димитрис парира, но прати топката в краката на Фернандес, който от непосредствена близост отбеляза.

Добри изяви имаше и привлеченият от ЦСКА Йордан Юруков, но той нямаше късмет да отбележи създалите се пред него положения.

Изравнителното попадение падна в 76-ат минута, когато при едно центриране отдясно по атаката, Рикардо не успя да опази Галтейра и той с глава вкара топката в мрежата на Маринов.

Веднага след гола се стигна до сблъсъци по трибуните между фенове на Черно море и такива на Пафос, сред които и хора от щаба на кипърския тим. Вследствие на инцидентите играта бе спряна за три минути, а хора от щаба на Пафос влязоха на терена, за да вадят отбора си. В крайна сметка обаче обстановката се успокои, и реферът Станислав Тодоров поднови играта.