Бисери от Мондиала
Бисери от Мондиала / netinfo

"Най-добър играч на Мондиал 2006 ще бъде Роналдиньо. Вторият най-добър? Роналдо. Третият - Кака. След това Кафу, аз и останалите бразилци". Бразилецът Роберто Карлуш /8 юни/.

"Според мен големият фаворит е Бразилия, аутсайдер е Италия, а Германия ще стане световен шампион". Бившият германски национал Уве Зелер /10 юни/.

"Роналдиньо е по-голям играч от мен. С четири сантиметра". Бразилската легенда Пеле /10 юни/.

"Зинедин Зидан е човек, когото много слушат, макар че той не говори много". Бившият френски селекционер Мишел Идалго /10 юни/

"Вратарите не харесват никога топките. Те биха искали топките да са квадратни и тежки, но това никога няма да стане". Брус Арина, селекционер на САЩ и бивш вратар /10 юни/.

"Ако африканците имаха дисциплината на японците, те отдавна щяха да са спечелили световната титла". Зико - бразилският селекционер на Япония /11 юни/

"Питър Крауч не може никога да разтегне мускул, защото няма нито един мускул". Германската легенда Франц Бекенбауер за английския дългуч /12 юни/

"Ако загубим от Гана, вторият мач срещу САЩ ще бъде много, много труден. Ако завършим наравно, ще ни бъде много трудно. А ако спечелим, пак ще ни бъде трудно". Италианският селекционер Марчело Липи /12 юни/

"Когато нямаш никакъв план, трябва да имаш шанс. Но нашият план беше да имаме шанс". Холандският селекционер на Австралия Гус Хидинк след победата на Австралия над Япония с 3:1, след като японците водеха с 1:0 до 78-та минута /14 юни/.

"Той беше на трибуните и от време на време си слагаше фланелката на главата. Неговото малко име е Диего". Холандският нападател Руд ван Нистелрой отговаря на въпрос на журналист кой е бил най-добрият играч на мача Аржентина - Холандия /0:0/, наблюдаван от Диего Армандо Марадона /22 юни/.

"Аз вече съм вадил от терена Дейвид Бекъм. Ние не сме женени с него, въпреки че вие мислите, че сме. Ние дори не сме сгодени". Свен-Йоран Ериксон, селекционер на Англия, запитан от журналист дали знае, че може да извади от терена Дейвид Бекъм /23 юни/.

"Не може да се резюмира магията на един футболен мач в един роман: това е толкова абсурдно, колкото и да получиш оргазъм от четене". Бразилският писател Паулу Коелю /24 юни/.

„Докато ФИФА не увеличи броя на играчите на терена, винаги трябва да избираш между титулярите и резервите". Бразилският селекционер Карлос Алберто Парейра /26 юни/.

"Когато искам". Италианецът Фабио Канаваро, запитан за честотата на половите сношения по време на Мондиала /27 юни/.

"Аз мисля като него, само че точно обратното". Германският капитан Михаел Балак за предвижданията на един аржентински играч, че Аржентина има 60 процента шанс да победи Германия на четвъртфинала /29 юни/.

"Ние просто казахме на Йенс Леман да спаси две дузпи". Генералният мениджър на германския отбор Оливер Бирхоф на въпроса какви съвети е дал на германския вратар преди изпълнението на дузпи след края на мача Германия - Аржентина /1 юли/.

"Аз предпочитам да се класираме за финала, без да играем полуфинал". Селекционерът на Португалия, бразилецът Луис Фелипе Сколари преди полуфинала с Франция /2 юли/.

"Всеки от тях се опитваше да спечели мача съвсем сам". Френският защитник Ерик Абидал за играта на бразилците /2 юли/.

"Зидан е повече от лидер на френския отбор. Той е Буда, един малък Буда, който играе футбол". Стефан Мьоние - режисьор на документалния филм "Очи към Сините".

"Франция - Италия? Да, това беше моята прогноза . . . преди Мондиала в Република Корея и Япония. Аз просто съм закъснял с четири години". Мишел Платини - бивш капитан на френския национален отбор.

"Без съмнение най-важното е сега кой отбор е по-гладен: Знаем какво ще има на масата утре и вилиците са в нашите ръце. Утре отиваме в Берлин и сядаме на масата. Тя е сервирана и всичко е пред нас и пред очите ни". Италианският селекционер Марчело Липи в навечерието на финала с Франция.

"Това световно първенство се отрази добре на Германия". Франк-Валтер Щайнмайер, министър на външните работи на Германия.