Бисери от Мондиала
Бисери от Мондиала / netinfo

"Аз не знам какво ми е времето в бягането на 100 метра. Но и да го знам, няма да ви го кажа". Нападателят на германския национален отбор Давид Одонкор, често представян като най-бързия футболист в Бундеслигата.

"Именно заради това отидох на фризьор". Селекционерът на Кот Д, Ивоар, французинът Анри Мишел, след като обясни важността на мача с Холандия.

"Аз малко скучая, тъй като не докосвам често топката. Мисля, че тя е кръгла". Селекционерът на Кот Д, Ивоар, французинът Анри Мишел за официалната топка на Мондиал 2006, критикувана от много футболистите.

"Да почакаме и ще видим. Това, което е важно, е не да вкараш 14 гола в първия мач, а да издържиш до края". Френският селекционер Раймон Доменек, запитан за ентусиазма на Испания и Германия и слабата резултатност на Франция.

"Това е смешно, аз не пия алкохол, дори и глътка бира". Германецът Ото Пфистер, селекционер на Того, по повод обвиненията на ръководителите на федерацията на Того, че е алкохолик.

"За нея няма значение дали съм играл добре или слабо: за нея аз винаги играя добре, макар че тя въобще не разбира от футбол". Швейцарският национал Рикардо Кабаняс за своята съпруга.

"Хотелите, предложени ни от ФИФА, бяха малко далече и имахме проблеми със сигурността. Аз се чувствам по-сигурен с всичките тези бомбардировачи около мен". Селекционерът на САЩ Брус Арина обяснява защо е настанил своя отбор за два дни в американската военно-въздушна база в Рамщайн.

"Няма смисъл да се мъчите и да чакате - никой няма да излезе оттук с линейка. Но ако искате да чакате, чакайте. Вие сте у дома си". Родриго Паива, отговорник за пресата на бразилската делегация пред около десетина журналисти, чакащи пред хотела след началото на аферата Роналдо.

"Европейците са у дома си: много от тях могат да дойдат пеша или с колело. Те са у дома си в Германия". Карлос Алберто Парейра, селекционер на Бразилия.