Аякс се приближи до ПСВ
Аякс се приближи до ПСВ / netinfo
Аякс съкрати аванса на ПСВ Айндховен на върха в холандското първенство до 4 точки след мачовете от 29-ия кръг. Аякс смаза с 4:1 Вилем II, а ПСВ Айндховен не успя да удържи преднината си от 1 гол срещу Рода и трябваше да се задоволи с равенство 1:1.

Така ПСВ Айндховен е на върха с 60 точки, пред Аякс с 56, като и двата отбора са с по 1 мач по-малко. Третото място е за Фейенорд с 54 точки, а след това се нареждат НАК Бреда с 53 и Хееренвеен с 51.

Франк Демуге откри за гостите от Тилбург в 18-ата минута, но в 29-ата Клаас-Ян Хунтелаар изравни. В последната минута на първата част Луис Суарес изведе домакините напред, а през второто полувреме с голове в 51-ата и в 89-ата минути оформи своя хеттрик и крайното 4:1.

Класиралият се за четвъртфиналите в турнира за Купата на УЕФА отбор на ПСВ Айндховен поведе с попадение на Джеферсон Фарфан при гостуването на Рода. Перуанецът, който вкара и на Тотнъм, се разписа в 67-ата минута с удар по диагонала от ляво.

В последните секунди на срещата обаче Рода стигна до точката, като изравнителното попадение беше дело на Марсел Меувис в 90+3-ата минута. Рода е на 8-о място в класирането с 43 точки.

В другите срещи от днес Утрехт завърши 2:2 с АЗ Алкмаар, а НЕК Наймеген удари с 4:2 Спарта (Ротердам). От събота: Де Граафшап- Хераклес 0:0, Твенте- Витес 4:3, Фейенорд- Венло 4:0, НАК Бреда- Екселсиор 2:0, от петък: Грьонинген- Хееренвеен 0:1.