20 хиляди лева от Еврофутбол за Балканската купа по пейнтбол
20 хиляди лева от Еврофутбол за Балканската купа по пейнтбол / netinfo
Балканска купа по пейнтбол ще се проведе този уикенд в България. Наградният фонд на турнира за купа „Еврофутбол” пък е 20 хиляди лева. Надпреварата ще се проведе на футболното игрище в парка на село Кубратово, като започва на 31-ви май и продължава в неделя – 1-ви юни. В този първи у нас професионален турнир по пейнтбол ще се включат трикратните европейски шампиони TonTons Flingueurs от Франция, които ще се впуснат в конкуренцията на състави от няколко европейски държави.

„Първият ден ще се проведе състезанието за професионалните играчи, а в неделя са финалите, както и един грандиозен турнир за аматьори с общо 64 отбора. Благодарение на Еврофутбол участието е абсолютно безплатно”, сподели председателят на Българската пейнтбол федерация Александър Димитровски. За турнира са ангажирани 15 рефери от чужбина, както и специален водещ.

„Именно това, че пейнтболът не е сред най-популярните спортове ни накара да проявим интерес. Нашата цел е да го популяризираме още повече. Това ще е 4-тото издание на турнира и интересът се увеличава много. Стигна се до момента, в който си зададохме си въпроса какво ще може да се направи”, заяви PR специалистът на „Еврофутбол” Петя Георгиева и допълни: „Отбори от над 10 държави ще се пуснат в професионалния турнир. Има и солиден награден фонд – 20 хиляди лева, а предметни награди са за приблизително 10 хиляди лева.”