/ iStock/Getty Images
Изборният ден в 31 Ямболски многомандатен избирателен район е започнал нормално, съобщи за БТА говорителят на РИК Ямбол Мариана Гърдева.

Всички членове на 243-те избирателни секции са се явили навреме и те са отворени. В първите минути на изборния ден две устройства за гласуване са дали повреди, които незабавно са били отстранени от специалисти по поддръжката.

Как започна изборният ден в страната

Общият брой на сформираните секционни комисии до момента е 243. В 159 секции избирателите ще гласуват със специализирани устройства за машинно гласуване, като в десет от тях има по две устройства, в останалите ще упражнят своето право на глас с хартиени бюлетини. Подвижните избирателни секции в 31 Ямболски многомандатен район са 11, от тях осем са за гражданите със зрителни или физически увреждания и три - за карантинирани. Четири секции са разкрити в лечебни заведения в Ямбол.

Имащите право на глас в петте общини на областта са общо 108 140 души. В община Ямбол те са 64 928 души, в Тунджа - 18 051, Елхово - 12 811, в Стралджа - 9 586 и в община Болярово - 2 764 избиратели.
БТА