/ БГНЕС
Във Великотърновска област активността е 9 процента към 11.00 часа и за двата вида избори, съобщи Николай Илиев, председател на Районната избирателна комисия /РИК/.

По общини тя е: 10 процента - за Велико Търново, Горна Оряховица и Стражица; в Елена, Златарица и Лясковец е 9 процента; 8 на сто е в Павликени; 11 на сто от гласоподавателите са дали вота си в Полски Тръмбеш. Най-много - 14 процента, са гласували в Сухиндол, а най-малко - 6 на сто - в Свищов.

За сравнение, на изборите за 46-ия парламент през юли, към 11.00 часа активността в областта е била 13.9 процента, посочиха от областната администрация във Велико Търново.
В спокойна обстановка протича изборният ден.

В една секция в Горна Оряховица е преустановено машинното гласуване, заради проблем с устройството, преминало се е към гласуване с хартиени бюлетини.

Във Велико Търново, в 40-та секция, една от машините също е спряла да работи и изборният процес продължава с едно устройство. Подобна хипотеза има и за 67-ма секция във Велико Търново, където също има две устройства, посочи Илиев.

От началото на изборния ден има един сигнал за агитация пред изборна секция от страна на кметски наместник; след проверка от страна на РИК не е установено нарушение и сигналът е останал без уважение.