Преди да изберем небанков заем, трябва да направим кратко проучване и да се запознаем с условията, които различните финансови институции предлагат. Добро решение е да попитаме свои близки, които вече са използвали услугата потребителски кредити. Допълнителна информация ще намерим и в интернет, защото мрежата е мястото, където много хора споделят своя опит и мнение за различните кредитодатели, напомнят от Креди Йес. Лесно ще научим подробности за този вид заеми в официалната интернет-страница на избраната фирма. Какво обаче не знаем?

Какво е характерно за потребителските кредити

Такъв заем теглят много хора, тъй като одобрението става бързо, а вноските и срокът за погасяване могат да бъдат определени от нас. Той се използва, за да финансираме различни нужди, казват от Креди Йес. Това може да бъде покупката на автомобил, ремонт на апартамента, семейната почивка, абитуриентски бал или друг вид разход.

Характерна особеност на потребителските кредити е, че при тях почти не се изисква материален залог. Оттук идва и опростената процедура по кандидатстване и отпускане на заема. Паричните вноски могат да бъдат седмични или месечни, споделят напомнят от Креди Йес. За разлика от банките, при небанковите финансови институции може да се кандидатства и без трудов договор.

В някои случаи се изисква наличието на поръчител – човек, който гарантира плащането на вноските. Ако бъдем одобрени, сумата може да бъде усвоена в брой или по банков път. От Креди Йес допълват, че тя се получава наведнъж.

кредит
iStock/Getty Images

Как да кандидатстваме за потребителски кредит

Всеки български гражданин има право да кандидатства за подобен заем, стига да може коректно да връща определената месечна сума. Ще споменем начините, по които може да се кандидатства:
  • онлайн – след като посетим сайта, можем да използваме кредитния калкулатор, за да проверим каква ще бъде вноската по избрания потребителски заем. Попълва се необходимата информация, а одобрението става много бързо;
  • като посетим офис – клоновете са с много удобно работно време в делнични дни (до 19.00 часа), а в събота до 14 часа, напомнят от Креди Йес. Там ще попълним заявление и може да бъдем одобрени веднага;
  • комбинирайки двата предходни начина – можем да заявим желанието си за заем онлайн и след това да отидем в офис, за да финализираме договора.

От Креди Йес съветват внимателно да обмислим причината, поради която ни трябва потребителски кредит, както и да съобразим необходимата сума, след което да пристъпим към действие.