/ Make Up
Зимата е времето на топлите аксесоари и оригиналните шапки. За да изглеждате модерно и да не измръзвате, на помощ идват шапките от филц, плетените и кашмирени шапки и шалове, както и тези изработени от мека вълна. На улицата изглеждате привлекателно, но когато влезете в стаята и свалите шапката си, рошавият ви вид няма да остане незабелязан. За да избегнете подобен конфузен момент, трябва да направите прическа, която да запази формата си и да бъде спретната, дори след като премахнете топлата шапка от главата си.

Правила за зимна грижа

Статичното електричество кара всеки косъм да стърчи в различна посока, независимо от дължината му. Ето защо, първото и основно правило е почистването с шампоани, съдържащи съставки за премахване на наелектризирането и използването на специални маски за коса, премахващи статичното електричество от косата.

Природен антистатик е розовото масло. Само една капка върху гребена е достатъчна, за да не се наелектризира косата. Като говорим за този аксесоар, през зимата е по-добре да изоставите пластмасовите и метални изделия и да използвате модели от съвременни антистатични материали като специален силикон. Дървените четки с естествен косъм, също не наелектризират.

коса
Make Up

Процесът на качествено изсушаване е много важен момент. Не оставяйте влажни участъци, изсушавайте добре от корените до краищата, а в последните минути сешоарът трябва да се превключи на издухване със студен въздух. Този малък трик осигурява няколко ефекта наведнъж: косата ще бухва по-малко, обемът ще продължи по-дълго и шапката няма да разваля драстично прическата.

Едва ли е възможно да изключите геловете и лаковете напълно, но е необходимо да се намали прилагането им до минимум. Защо? Помислете: гел + шапка = немита коса. И това очевидно не е ефектът, от който се нуждаете. Ако изключването на средства за стилизиране е напълно невъзможно, тогава поне заложете на такива със средна фиксация. 

Най-стилните прически за шапка

шапка
Make Up


1. Класическа елегантност - нисък кок. Той може да има няколко оригинални вариации: гладък, с лек небрежен акцент или елегантно сплетен. Тази прическа няма да се развали под шапката и ще изглежда стилна. 

За класическия вариант ще се нуждаете от специална гъба и няколко фиби, с които да закрепите кичурите. Нисък гладък кок: съберете косата на тила в конска опашка, усучете я и я закрепете с ластик или фиби. За небрежен кок: изберете кичур коса от всяка страна на лицето, завъртете го деликатно го пуснете пред лицето. Останалата коса приберете в опашка и закрепете с фиби краищата ѝ. За нисък кок с плитка: разделете косата на две, сплетете плитки, които след това съберете отзад с фуркети или фиби.

2. Зимата е идеалното време за сплитане на косата. Класическата плитка запазва почти перфектна форма под шапката. Френска плитка - в центъра или странично - грациозна красота с нотка на романтична елегантност. Когато свалите шапката ще е необходима съвсем лека корекция. За да създадете тези прически, ще ви трябват малко сръчност и ластик, за да фиксирате плитките в долната част.

коса
Make Up

3. Рибена кост. Можете да я направите както само отзад в горната част на главата, така и по цялата дължина.

4. Обичайната опашка е най-лесното, удобно и стилно решение за прическа под шапка. Ако е прекалено скучна за вас, може да я разнообразите с няколко цветни и нестандартни ластика или с модерна шнола.

шапка
Make Up

5. В мразовитото време е по-добре да скриете косата си и да не рискувате да се накъса и връхчетата ѝ да нацъфтят. Но това изобщо не означава, че трябва да се откажете от великолепните къдрици или модните “вълни”. Те изглеждат страхотно в комбинация с красива шапка. Просто използвайте качествени уреди и термозащитен продукт преди стилизиране. 

Независимо от прическата и времето навън, не забравяйте: основното във визията ви са сияйният вид и щастливата усмивка - заложете на тях и няма да сгрешите!