/ Delasport
Новината беше обявена от генералният директор на Delasport, Дани Нахмиас със следните думи: „Отдавна очаквахме партньорството си с БИБЛ, тъй като споделяме едни и същи ценности и се стремим да развиваме компаниите си непрестанно. Като фирма, ситуирана в Европа, Delasport с огромно желание ще подкрепи традициите в БИБЛ в това ново сътрудничество.“

От момента на създаването си през 2008-ма година, Балканската Баскетболна Лига е в постоянен възход и развитие, като през това време включва различни отбори от Балканският полуостров включително тиймове от България, Сърбия, Македония, Хърватия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Румъния, Косово и Албания.

Не след дълго беше обявено и включването на 12 отбора от Израел, които ще доказват своите способности на терена. DELASPORT Balkan League (Delasport Балканската лига) е готова за новия сезон 2020-2021, очакван с нетърпение от феновете на Стария континент. А новите попълнения, свежи сили и нов главен спонсор, гарантират незабравими емоции.

Спортният директор на БИБЛ, Шай Щрикс, коментира: „Балканската лига е истински щастлива и горда да посрещне Delasport в нашето баскетболно семейство и да носи името Delasport Балканска лига. Сигурен съм, че многогодишното ни сътрудничество ще донесе много не само на нас и партньорите ни, но и ще допринесе за качеството и популярността на баскетбола на Балканите и в Европа в тези тежки за всички ни времена. Очакваме с нетърпение да споделим огромната радост с почитателите на любимата игра. Предстои ни чудесен сезон, вървейки рамо до рамо с нашите нови приятели, както на игрището, така и извън него.“

В тези трудни за спорта времена, новата кампания 2020-2021 в Delasport Балканската лига ще осигури достатъчно забавление и качествен баскетбол дори за най-запалените баскетболни запалянковци. С общо 18 отбора в оспорвана битка за титлата и заедно с новия си партньор, сезонът в Delasport Балканската лига обещава да е най-динамичният и интригуващ до момента! Delasport е софтуерна компания предлагаща разработка и поддръжка на софтуерни бетинг решения в сферата на спортните залагания и онлайн казино игрите от 2010-та насам. И постоянният стремеж за развитие доведе успешният бранд в международната надпревара, като DELASPORT Balkan League е следващото ниво.