/ netinfo
Кампанията стартира за осми път на 5 февруари, от 21.00 ч. с един от най-обсъжданите и награждавани филми през 2017 г.
За осма поредна година стартира превърналата се в емблематична за канала KINO NOVA кампания "Треска за Оскари", с която в продължение на 28 дни, киноманите ще се насладят на редица отличени и номинирани от Академията хитови ленти. Любов и романтика очакват зрителите този понеделник, 5 февруари, от 21.00 ч. с филмовия феномен "La La Land", номиниран за 14 и спечелил 6 награди "Оскар" (сред които Най-добра главна женска роля, Най-добър режисьор и Операторско майсторство). Премиерата ще пренесе зрителите в романтичен Лос Анджелис и ще разкаже историята на млада двойка, която мечтае за бляскава кариера в шоубизнеса. Холивудският любимец Райън Гослинг влиза в ролята на джаз пианист, който се влюбва в изгряваща актриса, изиграна от чаровната Ема Стоун, но любовта им ще бъде подложена на изпитание, когато успехът се приближава все повече. Екранната химия на главните герои, които си партнират за трети път в "La La Land" ("Оглупели от любов" и "Гангстерски отдел"), ще накара всички истински да обикнат и съпреживеят тяхната романтична история. А освен голямото признание на наградите "Оскар", "Филмът за хората, които все още мечтаят" е рекордьор в печеленето на награди "Златен глобус" през 2016 г. – цели седем на брой.

Треска за Оскари
netinfo

Изключителната селекция на филми в "Треска за Оскари" през първата седмица продължава във вторник с филмовата адаптация на Стивън Спилбърг на книгата "Боен кон" с шест номинации "Оскар", която разказва за силната връзка между младия Албърт и коня му Джоуи. В сряда, 7 февруари, по KINO NOVA зрителите ще могат да видят трагичния романс на Кристин Скот Томас и Ралф Файнс в лентата със забележителните 12 номинации и 9 награди "Оскар" – "Английският пациент".

Английският пациент
netinfo

В четвъртък "Клетка за птици" ще забърка гей двойката Робин Уилямс и Нейтън Лейн в комичен маскарад пред консервативното семейство на бъдещата съпруга на сина им, а в петък следва драматичната житейска реалност на чернокожите жени, работещи в къщите на богаташите през 60-те години на изминалия век в "Южнячки". Невероятната история и неповторим актьорски състав (Ема Стоун, Вайола Дейвис, Брайс Далас Хауърд) носят на филма четири номинации и една награда "Оскар" за поддържащата роля за Октавия Спенсър.

Южнячки
netinfo

Първата анимация, номинирана в категорията Най-добър филм - "Красавицата и звяра", ще завладее ефира на KINO NOVA в събота, 10 февруари, от 21.00 ч. Любимата на малки и големи вълшебна история за красивата Бел и страшния Звяр няма да остави никого пред екрана безразличен. На финала на първата седмица от кампанията "Треска за Оскари" в неделя, Антонио Бандерс ще потърси отмъщение за смъртта на брат си във филма с две номинации "Оскар" – "Маската на Зоро".

За всички фенове на седмото изкуство, KINO NOVA е подготвила специална игра на Facebook страницата си с награди, които биха зарадвали всеки истински фен на киното.

Не пропускайте старта на "Треска за Оскари" в понеделник, 5 февруари, както и звездните филмови ленти всяка вечер от 21.00 ч. в продължение на 28 дни, само в ефира на KINO NOVA. 

Повече информация за филмите можете да откриете в сайта на KINO NOVA, а най-запалените фенове на киното ще могат да спечелят и голяма награда всеки понеделник по време на излъчването на премиерните ленти във Facebook страницата на KINO NOVA.