София Фердинандова и Милена Ташкова
София Фердинандова и Милена Ташкова / netinfo
София Фердинандова и Милена Ташкова с проекта "Живот на килограм" са сред финалистите в инициативата на NOVA - ПРОМЯНАТА.

Хранителните разстройства са сред най-честите проблеми на съвременния човек. Все повече млади хора изтезават телата си като гладуват дълго време, прекарват часове във фитнесите и им коства много време и енергия да подберат „чистата храна“, която да си купят.

Затова София и Милена разработят програма за превенция сред учениците от 5-и до 12-и клас. Тя е насочена към младите хора, които са уязвими заради щампите, клишетата за красота и наложените представи.

Инициативата информира подрастващите за хранителните разстройства, въвличайки ги в дискусии и игрови упражнения, за да им покаже връзката между възприемането на външния вид, справянето с негативните емоции и отношението към храната.

До 5 февруари всеки може да се запознае с петимата социални предприемачи - финалисти в ПРОМЯНАТА и да избере кого да подкрепи на www.nova.bg/promyanata. Тримата финалисти с най-много гласове ще продължат в последния етап на конкурса.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.