Зарадваха децата в Костинброд с нова спортна зала
Зарадваха децата в Костинброд с нова спортна зала / снимка: kostinbrod.bg
Зарадваха децата в Костинброд с нова спортна зала
58214
Зарадваха децата в Костинброд с нова спортна зала
  • Зарадваха децата в Костинброд с нова спортна зала

Обновена спортна зала получиха децата от община Костинброд по случай Деня на народните будители. С надпревари по айкидо и борба малчуганите от местните училища отпразнуваха откриването на ремонтираната сграда. Проектът е на стойност 100 хил. лв. и е финансиран изцяло от общинския бюджет.

През 1980 г. бившият вече състезател по борба Павел Павлов печели бронзов медал на Олимпиадата в Москва. По този повод в родният му град Костинброд е изградена нова спортна зала. Павлов обясни, че преди е имало зала за борба, а сега е многофункционална зала, така че да има възможност колкото се може повече деца да се изграждат като спортисти и личност.

След 1990-а спортна зала е занемарена и неизползваема. Тази година общината отделя 100 хил. лв. за ремонт и разширяване на сградата. Кметът на община Костинброд Милен Димитров припомни, че днес е Денят на будителите и понеже децата са във ваканция, общината е решила да организира спортно тържество с визията на „Бързи смели сръчни", защото малчуганите имат нужда от движение.

Инвестицията е изцяло общинска, не са ползвани нито европейски фондове, нито помощ от държавата, каза градоначалникът. „Казахме, че ще отделяме по 100 000 лева годишно, за да ремонтираме и да възстановим старата, занемарена, но съществуваща инфраструктура", каза още Димитров. Той обясни, че ако ремонтът не е бил направен, в рамките на една-две години Костинброд е щял да загуби спортната зала.

Oколо 50 хил. лв. ще бъдат инвестирани в сградата и през следващата година, каза още кметът на Костинброд. В перспектива плановете за развитие на спортните съоръжения в общината предвиждат и изграждането на закрито футболно игрище в града.