Втора онлайн литургия ще отслужи пловдивският владика
Втора онлайн литургия ще отслужи пловдивският владика / netinfo

Втората Света литургия ще бъде излъчена на живо в Интернет днес от древния православен храм в Пловдив - църквата "Св. Константин и Елена" в Стария град. Богослужението ще бъде отслужено от пловдивския митрполит Николай. В него ще участват също предстоятелят на храма «Св. Константин и Елена» отец Петър Хубенов и свещеници от епархията.

Четири камери ще предават службата в глобалната мрежа в реално време, както и миналата неделя. Повече от хиляда православни българи по света тогава са гледали литургията от домовете си.

"Съзнавам, че чрез компютъра не е възможно миряните да участват молитвено в службата, но това е модерен съвременен начин словото Божие да достигне до сърцата на много хора, които прекарват огромна част от времето си в Интернет пространството. За тях това ще бъде малко тихо пристанище в неделната утрин", обясни революционната си идея пловдивският владика.

Желанието на Негово Високопреосвещенство е всяка неделя от един пловдивски храм, в който има достъп до Интернет, да се излъчва онлайн литургия.

Други новини от Пловдив