/ netinfo
Тази вечер биографичният филм "Флорънс" с участието на Мерил Стрийп ще развълнува зрителите от 21.00 ч. по KINO NOVA
Поредна бляскава премиера очаква киноманите в третата седмица на осмото поредно издание на емблематична за KINO NOVA кампания "Треска за Оскари". Най-често номинираната звезда в историята на наградите "Оскар" Мерил Стрийп ще покаже за пореден път умението си с лекота да се превъплъщава в различни образи в биографичната премиера "Флорънс". Тя влиза в ролята на богатата наследница от XX в. с вдъхновяваща история – Флорънс Фостър Дженкинс, която не може да пее. Този факт съвсем не я спира в преследването на слава като оперна певица и превръщането й в истинска сензация, която успява да си проправи път дори до "Карнеги Хол" през 1944 г. За впечатляващото си изпълнение Мерил Стрийп получава и номинация "Оскар" за "Най-добра главна женска роля” в един от най-добрите и обсъждани филми за 2017.

Флорънс
netinfo

След премиерата в понеделник предстои истинско пиратско приключение за холивудските любимци - Джони Деп, Орландо Блум и Кийра Найтли. От вторник до четвъртък зрителите ще могат да видят първите три филма от хитовата поредица "Карибски пирати" – "Проклятието на черната перла" на 20 февруари, "Сандъкът на мъртвеца" 21 февруари и "На края на света" на 22 февруари от 21.00 ч. по KINO NOVA.

Петъчната вечер ще бъде завладяна от история, която се развива по време на династията Кин в Китай в продукцията с 10 номинации и 4 награди "Оскар" – "Тигър и Дракон". Режисираната от Анг Лий лента е един от най-успешните и известни филми за бойни изкуства с фентъзи елементи през новото хилядолетие. Не пропускайте развръзката в приключенския филм изпълнен с любов, престъпление и наказание на 23 февруари по KINO NOVA.

В събота киноманите ще могат да видят считания за един от най-добрите и завладяващи ленти в историята на киното, пресъздаващ истински събития от живота на една противоречива фигура – Томас Едуард Лорънс във филма номиниран за 10 и спечелил цели 7 награди "Оскар" филм – "Лорънс Арабски". В 21.00 ч. по KINO NOVA той ще обедини враждуващи арабски племена и ще ги поведе срещу турците по време на Първата световна война.

Лорънс Арабски
netinfo

Третата седмица на "Треска за Оскари" ще приключи с драмата на Куентин Тарантино с участието на Брад Пит, Кристоф Валц, Мелани Лоран, Даян Крюгер и Илай Рот – "Гадни копилета". По време на Втората световна война отряд американски войници евреи, познати като "Копилетата", са специално вербувани и изпратени в окупираната от нацистите Франция. Ще успеят ли те да вдъхнат ужас във враговете си, ще разберете на 25 февруари от 21.00 ч. само по KINO NOVA.

Не пропускайте премиерата и звездните филмови ленти на "Треска за Оскари" всяка вечер от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA. А всеки понеделник най-запалените киномани да спечелят и награди. За да участват в играта, всички желаещи трябва да гледат внимателно премиерния филм в 21.00 ч. и когато видят съобщението "Играй на FB/Kinonova", да посетят Facebook страницата на KINO NOVA. Там ще намерят линк, публикуван за кратък период от време с регистрационна форма, която да попълнят за участие.