Валя Червеняшка посети родната Бяла Слатина
Валя Червеняшка посети родната Бяла Слатина / снимка: Люба Филипова

Медицинската сестра Валя Червеняшка посети родния си град Бяла Слатина. Първата й среща бе с колегите й от Детското отделение на местната болница, където е работила преди заминаването си за Либия. По-късно тя бе посрещната в кметството от зам.-кмета Иво Пешев и много нейни съграждани.

Заместник-кметът връчи на Валя Червеняшка почетния знак на общината и 2 хил. лв. Тя бе придружавана от съпруга си Емил и председателя на партията на българските мъже Росен Марков. От общината предложиха и помощ за ремонт на къщата на семейството, която е в окаяно състояние.

“Чрез съдействие на местни бизнесмени ще осигурим и строителни материали и работна ръка, заяви зам.-кметът Пешев. На срещата присъстваха и колеги на Валя Червеняшка от детското отделение. Не зная дали ще работя като медицинска сестра оттук нататък, но засега няма, каза тя за бъдещите си планове.

За кампанията “Не сте сами”, инициатор на която бе и Дарик, и писмата изпратени след митингите, Валя сподели, че най-милите са били от децата. Тя разказа за част от преживените мъчения в либийския затвор и за първата им среща с г-жа Саркози.

Мнението по отношение на поисканите компенсации от сина на Снежана Димитрова в размер на 100 хил. евро сестрите ще изразят утре на пресконференция в София.

Други новини от Враца