Търсим българските студенти в Германия за работа у нас
Търсим българските студенти в Германия за работа у нас / снимка: БГНЕС

Информационна трудова борса за български абсолвенти, студенти и млади професионалисти, учещи и работещи в Германия, ще се проведе през уикенда в Берлин и Мюнхен. Борсата е организирана от Министерството на труда и социалната политика. На 25 април, събота, от 14 до 18 часа младите хора могат да се срещнат с работодатели в Свободния университет в Берлин, а в неделя борсата се пренася в Мюнхен, където в същите часове българите могат да посетят Лудвиг-Максимилиан-Университет.

 

За участие в борсата са поканени над 20 фирми, сред които "Кока – Кола ХБК България" АД, "Адеко България" АД, "Булуърк България", "Лидл България" ЕООД, "Хюлет Пакард България" АД, "Кастинг технолоджи" ЕООД, "Персоналмениджмънт" ООД, "Овергаз" АД, "Джоб сити" ЕООД София и "Манпауър България".

 

Така младите хора ще имат възможност за среща и пряко договаряне с български и чуждестранни работодатели на българския пазар, както и да се информират за възможностите да кандидатстват за работа и да се консултират за социалното и здравното осигуряване.

 

Партньори в организацията на борсата са посолството на България, българо-германското студентско дружество "Хъшове", Германо-българския форум, Генералното консулство на България и българското академично дружество "Шипка".