Третокласник рецитира “Обесването на Васил Левски” (АУДИО)
Третокласник рецитира “Обесването на Васил Левски” (АУДИО) / DarikNews.bg , Дарик Добрич
Чуйте как един третокласник рецитира “Обесването на Васил Левски”
78147
Чуйте как един третокласник рецитира “Обесването на Васил Левски”
  • Чуйте как един третокласник рецитира “Обесването на Васил Левски”

Специална почит към Апостола на свободата Васил Левски отдават тази година в Хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" в Добрич. От училището са подготвили и разпространяват аудио и видео запис на изпълнение на стихотворението на Христо Ботев "Обесването на Васил Левски". Рецитацията е поверена на третокласника Евгени Петров. Детето сподели, че творбата "му навява тъга, че такъв добър и смел българин като Левски, борил се да спаси България от Османската империя, е обесен".

Чуйте как Евгени Петров рецитира "Обесването на Васил Левски" тук

Стихотворението на Христо Ботев ще звучи утре по училищното радио. Освен това на входа на гимназията са сложени цветни страници с информация за Васил Левски и е обособен кът в негова памет, където учениците могат да поднесат цветя.

Популяризирането на изпълнението на Евгени Петров започна дни преди датата, в която се отбелязва годишнина от смъртта на Апостола през 1873 година. Записите са достъпни във Facebook и YouTube. Педагогическият съветник в училището ще направи записи с още 8 третокласници, рецитиращи стихотворения от български поети, за да се спомогне обучението по родна история и патриотичното възпитание.