Стотици младежи стават мениджъри за ден
Стотици младежи стават мениджъри за ден / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Стотици младежи стават мениджъри за ден
70985
Стотици младежи стават мениджъри за ден
  • Стотици младежи стават мениджъри за ден

Близо 1000 младежи се включиха в тазгодишното издание на инициативата „Мениджър за един ден", по време на която ученици и студенти ще влязат в ролята на министри, кметове и ръководители на компании и държавни институции.

Основната цел на програмата е младежите да се запознаят с начина на работа в отделните икономически сфери. По време на откриването на програмата министърът на образованието и науката Анелия Клисарова заяви, че по този начин младите хора ще могат да споделят своите идеи за развитие в различни направления и да участват в управленски решения на правителството.

Стотици младежи стават мениджъри за ден
netinfo
В рамките на днешния ден над 1000 ученици и студенти ще посетят държавните институции и ще заемат постовете на министър-председателя, министри и градоначалници. Образователният министър Анелия Клисарова подчерта, че сред приоритетите на правителството е професионалната реализация на младите хора, след края на тяхното обучение.

"Основните мерки на правителството са не само да инвестира в образованието, а да създаде благоприятна среда, така че когато завършите, да намерите своето първо работно място. Защото в България може, има място за младите хора и има място за тяхното бъдеще", каза просветният министър.

Стотици младежи стават мениджъри за ден
netinfo

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова ще има помощник до себе си, в лицето на Даяна, с която ще проверят работата на районните кметове и ще инспектират строителни обекти в София.

В четвъртък президентът Росен Плевнелиев също ще отстъпи поста си за един ден.