Старт на кандидатстудентските консултации в НАТФИЗ
Старт на кандидатстудентските консултации в НАТФИЗ / БГНЕС, архив

Кандидатстудентските консултации в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" започват днес, съобщават от академията.

Петдневните интензивни курсове за всяка от специалностите ще продължат до края на август. Стойността на груповите консултации е 300 лв., а на индивидуалните (за един академичен час) - 30 лв. Подробен график има на сайта на академията natfiz.bg.

Заявленията за кандидатстване в НАТФИЗ ще се приемат между 22 и 26 август. Изпитите са от 1 до 10 септември. Таксата за всеки изпит е 50 лева.

За бакалавърските специалности от факултет "Сценични изкуства" изпитите са в три кръга, а за магистърските - в два.

Сериозна промяна има в организацията на изпитите за кандидатите за специалностите във факултета "Екранни изкуства". Те ще се оценяват само в два кръга и ще бъдат избрани в сравнителен план, с общо за всички профили крайно класиране. От тази година кандидат-студентите за факултета могат да се явяват и във втори профил, независимо дали кандидатстват и в специалност от факултета "Сценични изкуства".

Двата факултета се подготвят за прием на приблизително 190 студенти в общо 21 бакалавърски и магистърски програми.

Ръководители на първи курс по актьорство за драматичен театър ще бъдат проф. Стефан Данаилов и доц. Пенко Господинов. Проф. Снежина Танковска ще поеме първокурсниците в режисура за драматичен театър. Проф. Жени Пашова ще води клас по актьорство за куклен театър, доц. Марина Райчинова - сценичен и екранен дизайн, а доц. Александра Хонг - театър на движението - пантомима.

Проф. Станислав Семерджиев, проф. Дочо Боджаков, проф. Теодор Янев, проф. Светослав Овчаров и проф. Атанас Кънчев ще водят основните дисциплини във факултета "Екранни изкуства".