Софийската опера открива сезона с „Дон Карлос“
Софийската опера открива сезона с „Дон Карлос“ / БГНЕС
Софийската опера открива сезона с „Дон Карлос“
74704
Софийската опера открива сезона с „Дон Карлос“
  • Софийската опера открива сезона с „Дон Карлос“

Софийската опера и балет открива сезон 2014/2015 на 20 септември с произведението „Дон Карлос", опера от Джузепе Верди. Директорът Пламен Карталов посочи, че през този сезон ще има премиера на „Самсон и Далила" със специалното участие в главната роля на Надя Кръстева, камерна певица от Виенската опера. Първата премиера за най-младата публика ще бъде на 17 октомври от 18 часа и ще е на мюзикълът за деца „Бременските музиканти".

Академик Пламен Карталов представи произведенията, които публиката ще може да гледа през сезон 2014/2015:

„Откриваме сезона с едно заглавие, което дълги години не слиза от репертоара - „Дон Карлос" от Джузепе Верди. Този спектакъл винаги е бил магнит за най-добрите ни певци. И сега, за откриването на сезона поканих един от най-големите баси в света - Феручо Фурлането. Тук ще видите отново, за трети път, „Пръстенът на Нибелунга". Да, защото със завършването на цикъла през юли тази година, вече имаше заявки за следващи представления.

Първата премиера този сезон ще бъде посветена на най-младата ни публика, това ще бъде третото заглавие от мюзикълите на Александър Владигеров „Бременските музиканти". Втората премиера за сезона ще бъде балетът „Спящата красавица". Това е едно дългоочаквано заглавие в нашия репертоар, а Маша Илиева ще направи постановката в една нова версия.

Следващата премиера е през месец февруари - „Тристан и Изолда" от Рихард Вагнер.

Билети за спектаклите вече се продават в аванс на касите на Софийската опера и балет.