/ Георги Димитров
Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса
Утре е оябвен жълт код за три области - Силистра, Добрич и Варна. Вятърът ще започне да отслабва, а температурите постепенно ще се покачват.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно.

През деня ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса. 

НИМХ

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Валежи не се очакват. Ще духа умерен до силен северен вятър. Ще бъде по-хладно, с максимални температури между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива. Само на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 20 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В петък и събота ще преобладава слънчево време с купеста облачност в следобедните часове; само на отделни места, главно в планините в Югозападна България, са възможни краткотрайни превалявания. В петък вятърът ще се ориентира от североизток, в събота - от изток-североизток; ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 26 и 31 градуса.