Сбъднатият кошмар на шеф Манчев в двубоя на тъща и свекърва за спасяването на Хаджи Димитър
Сбъднатият кошмар на шеф Манчев в двубоя на тъща и свекърва за спасяването на Хаджи Димитър / снимки: Нова телевизия

Провокиращ римейк на войната "Монтеки и Каполети" и рицар на бял кон, способен да съживи "Хаджи Димитър"

Механа "Хаджи Димитър" се намира в едноименния столичен квартал. От 3 години заведението се управлява от младото семейство на Виктор и Симона, но в ръководството са замесени и самоотвержени тъща и свекърва. Първата работи като готвач на обедното меню, а втората финансира сина си и ресторанта, като помага и при организирането на доставките и зареждането с продукти. Хармоничното разпределение на ангажиментите е само привидно. И двете майки не си дават сметка, че водейки студена война за това коя е по-добра, раните на "Хаджи Димитър" стават все по-дълбоки.

Тъщата и свекървата са в надпревара коя ще помогне повече на "децата". Всеки ден те се изправят в тиха битка, мерят знания и умения, за да си докажат колко зле се справя другата. Според тъщата Марияна, свекървата Ирена не помага, купувайки преоценени продукти, с които готвачката не може да прояви кулинарната си магия. Синовата майка Ирена пък е убедена, че работата на сватята в кухнята не се брои за помощ, защото за нея получава заплата. Силни страсти горят и във взаимоотношенията между Марияна и зет й Виктор, който от своя страна дори и не разбира какво трябва да прави собственикът на един ресторант, и ангажиментите му се свеждат до това да посети заведението преди обед, да разнесе обедните доставки и да се прибере вкъщи още в ранния следобед. Мързелът и безхаберието дотолкова са превзели Виктор, че дори и отговорността по сутрешното събуждане на семейството е поета от тъщата Марияна, която всяка сутрин буди Виктор и Симона, независимо от факта, че семейството отглежда и бебе.

Лошото управление или по-скоро тоталната му липса е докарало ресторанта буквално пред фалит с няколко неплатени наема, а картината отвътре не е никак розова. Механата през зимата е много студена и се отоплява от няколко малки печки, салонът за гости е мрачен, неприветлив и изпълнен с различни кухненски аромати. Пред угрозата войната на матриархата да изпепели надеждата им за бъдеще, Симона и Виктор търсят бащината подкрепа на шеф Манчев.

Сбъднатият кошмар на шеф Манчев в двубоя на тъща и свекърва за спасяването на "Хаджи Димитър"
netinfo
В тази история рицарят на бял кон Манчев ще се притече на помощ, за да окаже помощ на издъхващия от зле разбрана помощ и отсъствието на инициативност "Хаджи Димитър". Опитният кулинар дава да се разбере, че диагнозата е "Много баби, хилаво дете" и запретва ръкави да даде път на младите.

Скоро Манчев разкрива, че задушаващата любов на тъща и свекърва, всъщност не дава възможност на по-деликатния Виктор да се научи да взема и отстоява решения, дори и да сгреши. Непоисканото добро, което се изсипва върху него, не му дава шанс да възмъжее и да вземе механата и живота си в собствени ръце. Симона е силна опора зад гърба му, но последните година и половина е била по майчинство и не е набрала сили да удари рамо на съпруга си срещу обхваналата го апатия и обсебващата грижа на двете по-опитни майки.

Ще успее ли Манчев да укроти опърничавите дами и да ги накара да осъзнаят, че помагайки всъщност пречат и че спасяването на механата е отговорност на младото семейство, гледайте утре по Нова ТВ от 21.00 часа.