локомотивът Баба Меца
локомотивът Баба Меца / БГНЕС, архив
Локомотивът Баба Меца се отправя към нови дестинации
93117
Локомотивът Баба Меца се отправя към нови дестинации
  • Локомотивът Баба Меца се отправя към нови дестинации
Две атракционни пътувания с парния локомотив Баба Меца организират от БДЖ и Министерството на туризма. Специалната композиция ще се движи на Лазаров ден и на Цветница, като в двата дни маршрутите ще бъдат различни.
 
Атрактивно пътуване до Банкя: Пуснаха по релсите „Баба Меца” (СНИМКИ/ВИДЕО)

Едното пътуване ще бъде от София до Кюстендил и обратно, а другото до от столицата до Черепишкия манастир. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени от Централна гара София, както и от железопътните бюра в НДК и на улица "Гурко".

локомотивът Баба Меца
БГНЕС, архив

"Пътуването на Кюстендил е първо по рода си, защото дестинациите, по които този локомотив е пътувал, са били по-кратки. За първи път нашият транспортен продукт е изцяло туристически-когато хората пристигнат в Кюстендил, ще бъдат посрещнати с програма, за тях ще бъдат предоставени възможности за посещение на различни интересни места", обясни Лияна Панделиева от БДЖ.

локомотивът Баба Меца
БГНЕС, архив

Предвидено е атракционните влакове да тръгват в сутрешните часове от Централна гара София, а следобед да поемат по обратния път. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени от касите в столицата.

локомотивът Баба Меца
БГНЕС, архив

Цената на влака до Кюстендил за отиване и връщане е 43 лева, а до Черепишкия манастир – 31 лева. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно след показване на акта за раждане.