Продължава почистването на речните корита в София
Продължава почистването на речните корита в София / netinfo

От понеделник започва почистване на река Владайска в участъка от Лъвов мост до моста на булевард „Кирил и Методий”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Досега са изчистени участъка от Житница до моста на булевард „Академик Иван Евстатиев - Гешов” и участъка при Домуз дере. Реката в зоната на охранителния канал при Западен парк също ще бъде почистена по цялата дължина.

В момента екипите на фирмите, ангажирани с почистването на реките, работят в участък на река Перловска при улица Брод и участъци на река Какач, Суходолска, Боянска, Дреновичка ,Слатинска , Драгалевска, река Новачица, Аджибарица, Сухата река, Въртопо, река Блато, Ракита, Стамболова, Янчовска и Стара река.

Работи се и в критичните участъци от река Искър. Отстраняват се наноси, оформят се бреговете в некоригираните им части, премахват се дървесна растителност и храсти. Речните корита се чистят също от битови и строителни отпадъци. За почистването на речните корита в тазгодишния бюджет на Столичната община са предвидени над 3,9 милиона лева.