Поп, мюфтия и политик на откриване на евангелска църква в Разград
Поп, мюфтия и политик на откриване на евангелска църква в Разград / снимка: Дарик-Шумен

Представители на три религии се събраха под един покрив на откриването на храмовия комплекс на Българската църква на Назарянина в Разград.

Освен местните евангелисти и техни братя и сестри от други български градове, от САЩ и Румъния в новата църква влязоха и районният мюфтия на Разград Мехмед Аля, както и православните свещеници отец Дмитрий Терзи и иподякон Илиян Чолев.

В евангелисткия храм бе и кметът на Разград Денмо Бояджиев, който е масон, а наскоро бе ръкоположен за тамплиер. В поздравителното си слово той нарече евангелската религия авангард в хуманитарната, социалната и културно-образователната дейности. 

Сред гостите на освещаването на храма бяха и лидерът на СДС Мартин Димитров и неговата съпруга. Те също принадлежат към тази деноминация. "Промяната на България към добро може да стане само със стабилна основа, всичко друго е хаос и лутане наляво надясно, стабилната основа е християнството и ние просто трябва да се обърнем към християнските ценности", каза пред присъстващите Мартин Димитров. 

Сградата на евангелистите в Разград се строи от 12 години с дарения на вярващите и на сродни църкви. И по време на освещаването бяха събрани дарения за поддръжката на храмовия комплекс, в който освен зала за молитви има и кухня и класни стаи. 

Поп мюфтия и политик на откриване на евангелска църква в Разград
netinfo