/ netinfo
Спортното съдържание на каналите от пакета DIEMA XTRA вече е достъпно навсякъде за почитателите на големия спорт в България
От днес активните хора със страст към спорта ще имат достъп до най-новата абонаментна стрийминг услуга на Нова Броудкастинг Груп – PLAY DIEMA XTRA, която осигурява неограничен достъп до каналите от пакета DIEMA XTRA - DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 на живо и в HD качество. Новата платформа осигурява ексклузивен мобилен достъп до атрактивната спортна програма, достъпна с пакета DIEMA XTRA: всичко от българското футболно първенство, английските Premier League, FA CUP, Carabao Cup и Championship, българските волейболни първенства, най-добрия баскетбол в света от NBA, Формула 1, професионален бокс, WWE и още много първокласно спортно съдържание.

PLAY DIEMA XTRA e достъпна на всички популярни устройства - компютри, таблети или смартфони, свързани с интернет, независимо от типа и скоростта на връзката, заради модерната технология Adaptive Streaming, a с помощта на AirPlay и Chromecast технологиите за кастинг, горещите спортни битки могат да бъдат пренесени и на екрана на телевизора във висока резолюция.  Високотехнологичната платформа е създадена в партньорство с NeuLion – водещ световен доставчик на видео платформи, който е партньор на някои от най-големите имена в света на спорта като NBA, UFC, EFL, Sky Sports и други. Приложението за мобилни устройства вече е налично в Apple Store и Google Play, а уеб порталът е на адрес http://play.diemaxtra.bg, където потребителят може да създаде най-лесно свой профил за вход в платформата и да активира абонамент.

„PLAY DIEMA XTRA е първият резултат от продължителна и усилна работа по създаване на портфолио от следващо поколение дигитални стрийминг услуги на Нова Броудкастинг Груп, като част от стратегията на компанията да предлага най-доброто съдържание на българския телевизионен пазар на всички платформи, адекватно с очакванията на младата аудитория и с новите тенденции в телевизионната индустрия“, коментира Дидие Щосел, изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Един от големите спортни акценти на месеца - тенис турнирът от сериите ATP World Tour 250 DIEMA XTRA Sofia Open в „Арена Армеец“, също може да бъде  гледан ексклузивно през новата платформа между 4 и 11 февруари. В този период приложението ще бъде достъпно безплатно за всички почитатели на качествения спорт в България, като за това се изисква единствено регистрация на http://play.diemaxtra.bg .

Приложението PLAY DIEMA XTRA е достъпно от всяка точка в България и може да се ползва както през WiFi, така и през мобилна 3G/4G мрежа. Повече информация за новото приложение и абонаментните планове може да намерите на http://play.diemaxtra.bg .