Непознатата Испания – Кадис и  курортите на Коста де ла Лус

Най-западното крайбрежие на Испания съчетава многовековната история и архитектура, с безкрайни девствени плажове с фин бял и златист пясък, оградени с пясъчни дюни и кедрови гори и синевата на Атлантическия океан. Въздухът в този район е изключително чист, тъй като в околностите се намира най-големият природен биорезерват под защитата на ЮНЕСКО.
Непознатата Испания – Кадис и курортите на Коста де ла Лус Най-западното крайбрежие на Испания съчетава многовековната история и архитектура, с безкрайни девствени плажове с фин бял и златист пясък, оградени с пясъчни дюни и кедрови гори и синевата на Атлантическия океан. Въздухът в този район е изключително чист, тъй като в околностите се намира най-големият природен биорезерват под защитата на ЮНЕСКО. / Dariknews.bg
Гръцко-американски археологически екип е намерил останки от три антични кораба с товар от керамика, както и от два по-късни кораба, на мястото на богато на останки древно корабно гробище в източната част на Егейско море, съобщава Асошиейтед прес, като се позовава на гръцкото министерство на културата.

Три легендарни съкровища, които не са открити и до днес (ВИДЕО/СНИМКИ)

Всички находки са открити през миналия месец край остров Фурни и околните по-малки островчета в района между по-големите острови Икария и Самос. По-старите кораби датират от 4-и до 2-и в. пр. Хр., а по-новите - от 5-и и 6-и в. сл. Хр.

Сирене на 340 години намериха сред останки от потънал кораб

С новите находки броят на потъналите кораби, открити край Фурни от 2015 г. насам, достига до 58. Мястото е известно като опасна точка по пътя на древното корабоплаване.

Освен товарите с амфори, водолазите са открили група теракотни лампи от 2-и в. сл. Хр. с гравирани имената на коринтските занаятчии, които са ги изработили.
БТА